tisdag 31 januari 2012

Award

I denna jobbiga tid har jag fått lite stärkande kommentar - Tack!
Jag har fått denna award från Iffa samt av Frubard (eller Kikki som hon också lyssnar till). Känns bra att få bekräftelse på det man gör och att det uppskattas av andra. Att jag började blogga för snart 4 år sedan var för att jag kände att jag fick sådan inspiration från andra bloggare och ville på något sätt ge tillbaka, dela med mig av det jag gör och kanske inspirera någon. Tack så mycket tjejer!!

Denna award får man ge bort till 5 st bloggare som man inspireras av och som har mindre än 100 följare (står ibland 200).
Sedan ska man även länka tillbaka till den man fick den av.

Här nedan finns några bloggar som uppfyller kraven och som jag besökt flitigt under senaste 2 månaderna.

Katarina - http://soulsistersdiary.blogspot.com/

måndag 30 januari 2012

På banan...

... kan man inte säga att man riktigt känner sig. Det är många och mycket känslor. Fördelen med att ha barn i denna stund är att vi pratar en hel del om vad som hänt, vilket gör att man får bearbeta och sätta ord på hur man känner.
Det har inte blivit något pysslat på en tid, men jag tänkte jag skulle visa ett kort som gjordes något av de första dagarna på året. Ett perfekt stämpelmotiv till en bestämd 6-åring, med hennes namn på lite vimplar och några blommor och lite glitter i pappret.
3D effekt

onsdag 25 januari 2012

Mormor

Min älskade, underbara mormor finns inte bland oss längre.

Igår, tisdag, valde hon att somna i vid halv sjutiden.'

Att det gått så fort känns både jobbigt och skönt.

Mycket känslor far runt i huvudet, många tårar som faller, en kropp som är helt utmattad...


Min älskade underbara mormor - jag saknar dig så!

Du finns alltid hos mig...

tisdag 24 januari 2012

Malte 3

Tänkte jag skulle följa upp inlägget med inbjudningskorten, med det kort som sonen fick på sin födelsedag! När jag hade slagit in hans paket (ungefär vid midnatt) kom jag på att jag hade glömt bort att göra ett kort... Det var bara till att skrida till verket, inga skomakarens barn här?!
Det var ju ett tårtkalas. Från början hade jag tänkt göra tre tårtor, men de ska ju ätas upp också - så det blev två stycken. Blåbär/banan samt hallon/choklad.

Hos Pojjo...

...kan man vara med på denna:
Det är ett hemligt paket...! Nyfiken? kolla mer här.

söndag 22 januari 2012

Det var kalas...

Ja idag/igår lördag var det kalas för äldsta sonen. Tre år!!! Oj vad tiden har gått fort...
Det skulle ju firas och vi skulle skicka ut inbjudningar till släktingarna. Då skulle man komma på något bra modell på inbjudningskort som inte tog alltför lång tid att göra. Då valde jag att lifta mig själv! Kortet jag liftade var dotterns kalasinbjudan som vi skickade till hennes förskolekompisar. De såg ut så här:
Nu blev korten så här:
Valde att rita en orange ram runt, för det blev lite för bart utan. Även om det kanske inte märks så väl, är det ju egentligen vinter nu, så jag tyckte att snögubbspappret passade perfekt. Sen hör ju paketer och kalas ihop tillsammans med lite vimplar (där var de!) och hattstrut.
--- * ---
Vill tacka för era tankar i dessa jobbiga tider.
Det värmer...

fredag 20 januari 2012

Balsam för själen...

Scrapp som terapi, som jag nämnde i tidigare inlägg, fungerar det rätt bra för mig. Just nu är det mycket känslor som far rundor.
Tänkte jag skulle visa ett gratulationskort som blev tillverkat som ett terapi-arbete...
Ska försöka ladda och förbereda inför morgonens kalas, efter lite vila i soffan... :-)

torsdag 19 januari 2012

Ett besök

Idag besökte jag och Liten henne - min älskade mormor. Så dålig hon har blivit på bara någon månad. Nu ska de endast fokusera på att hon inte har ont. Idag hade hon en bra dag...

Tror jag får återkomma med ett bättre inlägg en annan dag. Svårt att få ihop orden...

onsdag 18 januari 2012

Din dag

Minsann - måste bara berätta - jag har gjort ett kort i förväg, med marginal - igen! I gårkväll /natt blev det lite pysseltid, så då fick jag gjort två försenade kort, men ett kort som inte behöver vara klart förrän på söndag! Försöker jobba med löftet om att försöka vara ute i god/bättre tid med pysslandet...
Något annat som också blev gjort i tid är detta kort. En gammal korridorskompis är bland de första att fylla år när ett nytt år startar. Det är väl dax att visa vad som, förhoppningsvis, landade i hennes låda på bemärkelsedagen:


Det är lite mycket just nu - full rull med barnen här hemma, uppstart på en ny simtermin och allt vad det innebär, planerar för ett kalas på lördag, men framför allt så är min älskade mormor och extra mamma mycket dålig =(. Mycket tankar far runt i huvudet och det kräver en del energi.
Pysslet får mig dock att skingra tankarna, bearbeta det som far runt i huvudet. Det blir som en avkoppling, ett sätt att stressa ner lite, att koppla av. Kan bara hålla med det som finns på många bloggar - scrapping är balsam för själen...

måndag 16 januari 2012

Tänker på dig

Ny vecka och i full gång. Känns helt klart av att man varit på konferens hela helgen. Liten var också med och var hur duktig som helst! Men det är mycket som snurrar runt i huvudet nu.
Passar därför på att visa ett alster från innan jul som jag inte visat än...
En scrappande vän har det lite tufft med sin hälsa. Detta har varit ett bra tag nu och i mitten av november någon gång (alltså ett tag sedan...) skickade jag ett "tänker-på-dig"-kort för att pigga upp henne lite. I lite blåa nyanser och enkelt dekorerat blev det så här:

lördag 14 januari 2012

Nu så!

Då har dottern varit iväg på sitt kalas hos Anton - då kan jag ju visa kortet som faktiskt hann torka innan hon åkte iväg... (se inlägget nedan). Det var en pirat på inbjudningskortet, en döskalle på kuvertet - så helt plötsligt satt jag och färglade en pirat! Det blev i blått och grått, plockade ihop lite papper i blåsvart och blått samt hittade en tag från Panduro som jag tyckte passade. Återigen blev det en typ av omlottkort, där jag använder mig av magneter för att hålla ihop kortet. Stansade lite stjärnor och till det matchar ju en nål med en stjärna. Sedan namnet och sist satte jag dit 5:an för antalet år han blir...

fredag 13 januari 2012

Jo minsann!!

Det är faktiskt sant - jag har gjort ett kort till dottern som ska på kalas imorgon, lördag. Kortet är redan klart, fotograferat i dagsljus och allt. Mer än 24 timmar tillgodo. Även paketen är inslagen och klar!! De senaste kalaskorten blev gjorda samma dag och det var väl knappt de hade torkat när dottern for iväg på kalasen...
Tänkte jag ska visa resultatet imorgon, men redan nu kan ni få en liten hint:
(Det var ju inte utan att piskan låg på ändå - ska iväg hela helgen på World Aquatic Development Conferanse i Lund, så det finns ingen tid att fixa någon timmarna innan kalaset och kvällen hade jag "bokat" för förberedelser och packning - Liten ska med, så det är mest hans saker som ska packas...)

torsdag 12 januari 2012

Gratulation med tag

Har varit fullt upp med en massa saker, så jag har inte hunnit göra det jag tänkte...
Egentligen borde det ligga ett kort på brevlådan igår, så det kunde komma fram idag, men kortet är inte gjort än... Får se om jag hinner få något gjort, så får jag köra iväg med det själv (ska inte så långt...) !


Här är en tag som jag gjorde till en kär vän som fyllde år innan jul (blev levererat precis efter nyår...). Känner ni igen blomman?

tisdag 10 januari 2012

35:a

Jaha - då var man där igen! Inatt satt jag och ritade och målade, klippte och klistrade på kalasinbjudningarna till sonens tårtkalas. Har precis slickat igen kuverten och tänkte lura med mig barnen ut på promenad så vi kan posta dem och så att de förhoppningsvis kommer fram imorgon... Hade liksom lovat mig själv att inte vara ute i sista stund. Kanske ett nyårslöfte som jag får träna på. Det kanske till och med blir så att jag får gjort några olika kort som kan vara bra att ha färdiga när något oväntat dyker upp...
Jaja - Har en del kort som jag inte har hunnit visa än från förra året. Som detta idag; i höstas fyllde en kollega till mig 35 och då gjorde jag detta kort. En typ av omlott-kort i orange och blått med lite dekorationer ifrom av halvpärlor och biljett.

måndag 9 januari 2012

Bokhörnan

Vi har fått lite gjort här hemma, med renoveringen och små projekt som vi har med huset, nu under juletid. Trappen till vinden var tidigare inbyggd och brevid fanns ett utrymme som användes för väskförvaring bla. Detta revs och vi valde att ha en mer öppen trappa upp till vinden (som ska inredas så småningom). Bakom trappan blev ett utrymme som jag tyckte skulle vara perfekt förvaring för mina böcker. Vi satte upp hyllor (Ivar -hyllor som sågats så vi fick ett mindre djup som målats vita på vita konsoller). Ville att hyllan inte skulle sticka ut då där skulle vara böcker i den. Med böckerna på plats (de flesta i alla fall), sorterade i bikstavsordning, blev det så här:Har även hunnit med lite annat, men det får bli ett annat inlägg, vid senare tillfälle... ;)

lördag 7 januari 2012

Tutorial - årets första!

... Dottern och jag gjorde oss några Lollipop-blommor. Min tanke är väl att jag ska försöka göra lite egna dekorationer och dessa är enkla att göra och dottern tyckte det var roligt, gick snabbt och blev sååååå fina...Tänkte jag skulle ger er en snabb beskrivning på hur vi gick till väga.

1. Klipp ut 5 cirklar i olika storlekar (behöver inte vara så noga med att de blir cirkulära - tycker att dotterns ojämna blev finare än mina lite mer cirkulära...) 2. Repa/rispa/rugga upp kanterna på cirklarna. 3. Skrynkla ihop cirklarna så de blir ojämna och veckliga. 4. Veckla ut dem igen - då bör sde se ut något så här: 5. Chalka kanterna (på vissa blommor gjorde jag detta moment redan som nr. 2, innan jag repade kanterna och på vissa gjorde jag det efter jag repat kankterna men innan jag skrynklade cirklarna...) 6. Lägg cirklarna i en hög ovan på varandra i storleksordning - största underst och minsta överst. 7. Det är dags att göra hål i mitten genom cirklarna. 8. Nu satte vi dit en brad i hålet som går genom alla 5 cirklarna.9. På denna valde jag att vecka de olika lagren ännu mer nu när de satt ihop. ... man kan även lägga litte glitterlim längs de olika lagrens kanter, och/ eller runt braden. Man behöver inte chalka (dottern körde det enkelt, men valde glittriga brads.) Detta är några av blommorna som blev gjorda medan småbrödrarna sov eftermiddag...
Om ni testar på dem, skriv gärna en kommentar och länka till ett inlägg om ni har blogg - kul att se om jag kan inspirera er till något...

fredag 6 januari 2012

Smygtitt!

Dottern och jag satte oss och pysslade en dag här på jullovet. Vad vi gjorde? Återkom imorgon får du se!! Här får du ett smakprov:


Blogcandy hos Tonic Studios

Vilket paket - eller hur?!!
Detta har man en möjlighet att vinna hos Tonic Studios. Kolla mer här.

torsdag 5 januari 2012

Vänner

God trettonafton på er. Här är det mest regn och rusk idag - ingen är så intresserad av att ge sig ut, så vi håller oss hemma idag och leker affär och restaurang istället! Jag pausar lite och tänkte jag skulle visa ett kort som jag gjorde till L8 i höstas, men inte hunnit visa.
Ett kort bara för att... Det blev en variant av tagkort. med blommor och band som dekoration och någon brad för att hålla saker på plats.Upptill drar man ut en tag...
Vid vikningen valde jag att även fästa en ficka med en tag som kan fällas ut. Hålls på plats med hjälp av ett gem. I denna ficka fick jag plats med en liten stämpel...

Har några alster till som jag gjorde innan årsskiftet samt något jag gjorde tillsammans med dottern som kommer snart...

Ha en skön afton!