onsdag 20 augusti 2008

Julkort

Jag har varit ute och hälsat på hos andra pysslare - hos en del är julkortstillverkningen i full gång!!! Jag har faktiskt börjat fundera lite på hur årets julkort ska se ut, men inte kommit igång ordentligt med någon idé. Jag gör inte julkort som jag säljer (har inte varit det än så länge i alla fall...), utan jag gör som jag skickar till släkt och vänner.

Tänkte att jag ska visa hur det har varit de sista åren för min del.

Julen 2003 valde jag att göra två olika modeller av julkort. Kortet med ängeln var det som gjordes i flest upplagor...Julen 2004 - fick ett litet ryck och köpte grövre linnetyg, som jag sydde små påsar av - inspiration tomtesäck.
Med "... en doft av julen..." fyllde jag påsen med lite dofter som hör julen till, som som kunde användas till att göra en fotvärmare. Receptet fick naturligtvis följa med i säcken/påsen. (Nejlika, citronskal, kanel som läggs i en blandning av whisky och kokande vatten).Julen 2005 fastnade jag för Tildas klippark med pepparkakor från Panduro. De fick pryde julkorten. Då blev det lite olika motiv på korten som jag skickade ut. Stämplade även vissa med "tomteungdomspar" som embossades.


Julen 2006 - första julen med dottern. Självklart tycket jag att hon skulle vara med på julkortet. Jag är väldigt förtjust i att det går att öppna, så det fick bli ett "julepaket" och visst passar låttexten "Ett litet rött paket med vita snören..." till kortet. Visar hur det såg ut oöppnat respektive öppnat.

Julen 2007 (förra julen) utgick jag ännu en gång från foto på dottern, och tanken/inspirationen kom från glaskulan/julgranskula. Tänkte att man kunde ta av den och hänga upp "kortet" eller hälsningen. Då blev det så här:


Ja, så har de sett ut de senaste 5 åren... Kanske kan det inspirera någon till något...
Just nu har jag inte så mycket idéer på hur årets kort kommer att se ut. Känns inte så aktuellt just nu, tycker inte att det är så bråttom att komma på någon lösning.
Nu är det tid för lite annat arbete.
Ha en skön morgondag allihop som hittar hit!!

6 kommentarer:

 1. Fint du har det! =) Har sett att många har sånna här layout på sina bloggar nu, hur har ni gjort? Vill passa på att tipsa om en tävling hos mig som du inte får missa! =)

  Ha det bäst, kram

  SvaraRadera
 2. Mycket fint du gjort!!

  SvaraRadera
 3. Ååå vad kul att se "gamla julkort" vilka fina idéer :)
  Nu har jag ändrat länken i min blogg så jag kommer till ditt nya "plejs"
  Spännande,snart bebis dax :) längtar du!?!

  SvaraRadera
 4. Å vilka fina kort du har gjort =D Du har en lite award att hämta i min blogg eftersom du är förkyld ;P

  Kram!

  http://majamelon.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Julgranskulan var ju en jätterolig idé! Det ska jag försöka komma ihåg när julen närmar sig... Jättefina julkort!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen idéen med fotvärmare. Jag snor helt enkelt din idé för årets julkort om det är ok.

  SvaraRadera