tisdag 19 juli 2011

Gröna fingrar?

Jag har vänner som ringer och frågar om en del tips eller råd om trädgårdsskötsel. Något som jag egentligen inte förstår varför, för jag tycker inte att jag vet särskilt mycket.
Tycker att det är rätt roligt att pyssla även med växter och i förra huset hade vi ett ganska stort trädgårdsland med bärbuskar, odlingar av diverse ätbara saker(jordgubbar, smultron, potatis, purjolök, sparris, ärtor, morötter, rädisor, kronärtskocka, jordärtskockor, tomater mm. ) samt olika kryddväxter.
Det är klart att man saknar den gamla trädgården, det är andra sommaren utan den nu...
Förra sommaren var väl mest en trädgårdskatastrof - nu är det meningen att vi ska börja på att göra vid i trädgården till hösten. Vi är inte helt överens om hur vi vill ha det, men det får väl växa fram.

I år har det blivit lite odlat i krukor, kanske en aning sent, men det har hänt lite i alla fall till barnens glädje (och deras mamma). Det har kanske inte pysslats så mycket med växterna, men det blir lite att skörda ändå....
Barnens smultronplantor har tagist över krukan och det finns en hel del bär som bara ska få lite mer sol på sig och mogna:
Blomman för dagen håller sitt löfte - nya blommor varje dag i båda barnens krukor

Skördar sockerärtor varje dag och går och njuter av

Testade även brytsockerärtor och de verkar trivas bra i krukan...

Sent om sider blev det lite kryddväxter inköpta (2 sorters persilja, timjan samt en kinesisk gräslök) De såg inte mycket ut för värden när de fick följa med hem, men de har hämtat sig bra och det som såg ut som en enorm kruka, verkar ha krympt en hel del...

Andra omgången av sallad för i år är på väg.

I förra veckan blev det äntligen av att så rädisor. Dottern sådde och det blev naturligtvis hur bra som helst (mer noga än sin mor...)


Så det var lite av pysslet i trädgården, även om det också går lite på halvfart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar