fredag 22 juli 2011

Projekt källaren

Jag har nämt det förr... Det känns ibland som om vår renovering har avstannat en del. Mannen har ju fått nytt jobb 8ingen semester i år, men han har ju faktiskt ett jobb!) och jag har inte riktigt kraften/orken att ta tag i allt jag skulle vilja ta tag i. Sen tycker man mpnga gånger att det fungerar ju, så det blir inte lika akut och bråttom med de olika projekten.
Ett projekt är ju källaren. Den var inte så fräsch. Vi ska ha ett badrum kombinerat tvättstuga i det som var den gamla tvättstugan tidigare. Hur det såg ut från allra första början har jag faktiskt inga bra bilder på, men ca 1/4 av rummet upptogs av en bastu vars ventilation var felkonstruerad. (Hade använts sist på 80-talet som bastu, men sedan som vinförvaring bl.a.), en tråkig dusch med plast som vägg och längs en av de gula målade väggarna fanns tvättmaskin, gammal vask med avlastningsyta (allt i metall) med lite trådbackar under. I taket fanns några linor spända från vägg till vägg som om man hängt tvätt fick kryssa mellan för att komma fram till tvätt och vask.
Allt revs ut och de sneda väggarna putsades om, drog om rör och el, värmeslinga i golvet och sedan göt vi nytt golv på det. Gjutningen skedde i slutet av februari och då såg det ut så här i rummet:
Tvättningen skedde i i gamla pannrummet (det är ett projekt för sig och inte kommit så lång förutom att panna och den gamla oljetanken har åkt ut) som även tjänar som förvaringsställe till en del material som ska användas i renoveringen. Så här tråkigt såg det ut var gång jag skulle gå ner och ta hand om tvätten:

När golvet härdat tag mannen tag i det igen och satte kakel och la klinker. Upp med inredningen, flyttade tvättmaskin och torktumlare. Dit med toastol och duschkabin. Då hantverkarna inte hade tid och komma innan semestern har vi ingen el eller vatten, men det fixades provisorisk med lite kabel och slang från pannrummet genom VVS-rören. (syns på bilden nedan). Det är inte färdigt, men just nu ser det ut så här:

Lite blommor i fönstret piffar väl upp lite...?

Lite belysning när det är kväll behövs, så det står ett lysrör vid dörren...

Duschkabinen går i orange för att få in lite färg bland allt de vita och gråa.


Så även om det inte är färdigt, fungerar "tvättstuge-hörnan" och det känns mycket trevligare att gå ner här och fixa med tvätten än vad det var tidigare. Sen att det finns lite avlastningsytor och en vask (tänker på avloppet från vasken) gör att det känns riktigt lyxigt... ;)

Det ska upp lite hyllor, in ett badkar (som jag saknar mitt gamla badkar!!!) och lite mer piff och pyssel, förutom belysning, vatten och el.

Jo detta kommer att bli bra - när det väl blir klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar