måndag 12 december 2011

Äntligen!!!

Nu kommer min beskrivning på festis-tetra-förpackningen eller vad man ska kalla den. Här är två exempel på hur det kan bli - jag har gjort två olika storlekar; den stora med fönster ochj den mindre utan fönster. Steg 1 - skär till pappret. Modell större är 16 cm x 30 cm, modell lite mindre 15 cm x 20 cm. Om du vill göra fönster fortsätter beskrivningen här. Vill du göra utan fönster fortsätt till steg 8.

Steg 2 - För att at reda på var fönstret ska vara gjorde jag en cylinder av pappret, kortsidan mot kortsida. Steg 3 - jag trycker till i nederkant (kant i kant) där vikning kommer att bli Steg 4 - Nu har jag ett riktmärke för att kunna mäta ut mitten.
Steg 5 - Mät ut där du vill ha ditt fönster (kanske mitten) Steg 6 - skär/klipp ut ditt fönster (Jag har valt att ha cirkulära fönster och till min hjälp har jag en cirkelskärare från Martha Stewart Det kommer att bli så här:
Steg 7 - jag har valt att använda mig av OH-papper för att täcka fönstret. Detta steg kan man ju hoppas över om man vill att det ska vara öppningen till förpackningen t.ex.) Steg 8 - På papprets baksida (det som hamnar inne i förpackningen) fäster jag dubbelhäftande tejp längs båda långsidorna.
Steg 9 - Vänd på pappret så framsidan kommer upp. Fäst dubbelhäftande tejp på ena kortsidan av pappret. (På mitt papper har jag två remsor då jag valde att mönsterpassa pappret och det då blev en liten förskjutning, men det ska bara i kankt om man har det som vanligt). Steg 10 - Rulla ihop pappret så det bildar en cylinder: Steg 11 - Limma / tejpa ihop botten.
och tryck till ordentligt det kommer att se ut så här:
Jag har valt att markera nedankanten med hjälp av en bigare. Kan även välja att använda symaskinen och sy - detta för att få det att hålla bättre,
Steg 12 - Fyll din förpackning med det som du vill ha i den. Sedan är det dags att försluta även andra sidan av förpackningen. Tänk på att när du försluter förpackningen nu ska det vara som som förpackningen vridit sig 90 grader/ ett kvarts varv i förhållande till nedre förslutningen (Var ni med på detta?). Allt för att den ska få sitt karakräristiska utseende.
Steg 13 - nu är det mer eller mindre klart. Tryck till ordentligt, använd bigare eller kanske sy. Så här kan det se ut sedan.
Här kommer en bild på ytterligare några festis-tetra-förpackning.
Hoppas du förstår beskrivningen. Lämna gärna en kommentar om vad du tycker om beskrivningen. Är det något oklart med beskrivningen?
Lämna gärna en kommentar i bloggen och en sdress där jag kan se era festis-tetra-förpackningarna...
Så ja - Ha nu en bra vecka där ute!!

4 kommentarer:

 1. Så fint! Det där med fönster har jag inte tänkt på. Vilken bra idé.

  SvaraRadera
 2. Man får ju ta och testa detta nån gång.. Behöver pappret vara av den hårdare modellen?

  SvaraRadera
 3. Super bra beskrivning lotta.

  SvaraRadera
 4. Superbra beskrivning! Tack :)

  SvaraRadera