fredag 25 februari 2011

Huset

Det har hänt en del här hemma, vad gäller vår renovering. Nu är jag väl mest den som står och hejar på tillsammans med barnen, men mannen har varit duktig tillsammans med en del hantverkare.
Vi ska förhoppningsvis, inom snar framtid, inreda vinden. Tanken är att det ska bli sovrum och en pysselrum/kontor.
När vi rev allt annat, revs även trappen upp till vinden samt den inredning som fanns på vinden. Lika bra att göra allt när man ändå håller på... Detta innebar att vi hade en stege till trappa upp på vinden. Kanske inte så snyggt - det var det första man såg när man kom upp på andra våningen.
Nu kan vi stoltsera med en snygg trappa istället!! Mycket trevligare att titta på när man kommer upp. Det underlättar även när man ska upp på vinden, där mannen har lite förvaring för tillfället.
Trappan mellan våningsplanen har också kommit ett steg i rätt riktning. Den grönfläckiga plastmattan som låg där fick vi bort med en del slit...
Trappan skrapades från lim- och mattrester. (Här hjälpte jag faktiskt till en del). Trappan blev trären och så slipades den.
Sen spacklades det och målades.
Ska målas någon gång till - men ljusgrå och fin har den blivit.
Nere i källaren är det tänkt för en del förvaring samt tvättstuga och badrum. Just det rum där tvättstuga och bad ska vara, har stått helt still i över ett år. Det andra har fått väggarna nerknackade, putsade och målade. Sedan har det kommit upp en del förvaringshyllor. De gamla matförråden hyser städförråd och skoförråd.
I onsdags ringde de som skulle gjuta i rummet som stått helt still, för att meddela att de skulle komma på dagen efter och gjuta åt oss...
Jodå, igår morse kl. 7.00 stod de här och fyllde på med betong i källaren!
I skrivandet stund har de även "putsat" det och nu ska det bara härda...
Plötsligt vaknar tankarna till liv igen, att det kanske kan bli en tvättstuga och ett badrum på riktigt, inom överskådlig framtid...
Från höger - dusch, badkar och vask.
Längs de andra väggarna kommer tvätt och inredning.

Kanske inte så mycket papperpyssel, men dettta upptar en del tid...
Återkommer snart med mer papperspyssel

2 kommentarer:

 1. Men sååå härligt!!!
  Att äntligen få se lite framsteg i allt ert slit! Det måste vara jätteskönt Lotta?! :D
  Ok, ni har låååång väg kvar att vandra, men det har iallafall skett ett startskott! :)

  Jag undrar när jag ska få höra vårt startskott? ;)

  Idag fick vi iallafall reda på att mannen fått tjänsten han sökte!! *tjohooooo!!* Så en renovering av badrum och tvättstuga kanske kommer bli sann en vacker dag!! ;)

  Trevlig helg vännen och tack för dina söta ord inne hos mej!!

  Oj! Höll ju på att glömma..trapporna blev JÄTTEFINA!!!!!! Värt allt slit kan jag tro ;)

  KRAMIS

  SvaraRadera
 2. Oj, så roligt att få se vad ni gör! Källaren inspirerade extra mycket, så vi har ett liknande rum som verkligen är i behov av renovering. Förhoppningsvis kommer vi också igång inom en åskådlig framtid.

  Med stor kram och önskan om en skön helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera