onsdag 30 november 2011

Lättsam glöggmingel

Så här i juletider, blir det kanske lite mer inbjudningar till exempelvis glöggbjudningar. Här tänkte jag visa en variant på inbjudningar.
Vi tänkte ha lite glöggmingel här hemma. Mannens första idé var att vi skulle ringa eller sms:a de vi tänkt bjuda - efter en blick på mig förstod han att det inte skulle komma på frågan!!
Glögg hör ju julen till och det skulle vara något juligt - en julstrumpa fick det bli i grönt (vem gillar inte grönt?)
Det blev två varianter, dock mindre än vad det var tänkt av den ena (så blir det när det är lite bråttom och mitt i natten - hade lite för bråttom att limma ihop strumporna att de flesta blev med grön botten). Jag utgick från en mall jag hittade i en gammal tidning, men ritade egen mall, för att få det i en storlek som jag tyckte var lagom, samt att jag ville ha själva bjudningsmeddelandet i strumpan, så det skulle få plats. Hade lite tankar på mer avancerade strumpor, men då jag skulle göra några stycken skalade jag ner det och valde att hålla det väldigt enkelt.

Själva inbjudningsmeddelandet skrev jag för hand och för att passa med de enkla strumporna, blev det kort och med endast det viktigaste på pränt. Chalkade kanterna runt om på "i-stoppnings-lappen".

När jag skulle stoppa ner bjudningarna i kuverten tyckte jag att de såg rätt tråkiga ut helt vita, så jag bestämde mig för att stämpla med lite juliga motiv och sätta lite färg på det.

Har hört lite glada tillrop från några av dem som fått ett kuvert - de tyckte att det var en trevlig modell på inbjudan. - Har du gjort någon kul variant på bjudningskort till jul?

De underbara papprena är från Reprint och dem har jag hittat hos

1 kommentar: