lördag 30 juli 2011

Mer gratulationer

Ytterligare ett gratulationskort, denna gång modell Tesa vikning. En vikning jag är väääääldigt förtjust i. Lagom i storlek och sen gillar jag ju att man inte kan se allt på en gång...
Lite dekorationer på ena hörnet i form av blommor.

Hur det ser ut när det lilla kortet som håller vikningen är uttaget.

När man öppnar upp det valde jag att stämpla på det mönstrade (enfärgade sidan) pappret direkt. Gillade hur det blev när jag stämplade på det lilla kortet som håller ihop vikningen.

Baksidan

torsdag 28 juli 2011

Med lite inspiration...

... från en blogg (har tyvärr glömt vilken) där de hade dekorerat ett kuvert, kom jag fram till detta gratulationskort. Har använt ett mindre kuvert som jag klätt med lite papper och dekorerat med band och blomma. Det håller den lilla hälsningen, och jag som gillar när man inte riktgit ser allt från början gillar att man får en liten glimt, men att man får öppna eller som här; dra upp hälsningen ur kuvertet för att se allt...

När man drar lite i flärpen kommer hälsningen upp...

Så här ser de ut brevid varandra.

tisdag 26 juli 2011

Gratulation i box...

Här kommer det första av alsterna som skapades i helgen, när det regnade ute och alla pysselsakerna stod framme. Ett gratulationskort i modell boxkort i färgkombon grönt och blått.

Valde att limma fast midjebården och för att hålla ihop det ett blått band. När det öppnad, börjar boxen utveckla sig...

Innuti boxen själva hälsningen - och visst passar en blåbärsbakelse utmärkt att skicka som gratulationshälsning.

Själva hälsningen både stämplad och handskriven.

Baksidan

Idag har solen visat sig igen... Jo det är nog fortfarande sommar i alla fall!!

söndag 24 juli 2011

Veckans matsedel?

Ett bra tix med att komma igång med pysslandet var ju helt klart att låta sakerna vara kvar framme... (inte direkt till mannens förtjusning, då jag tagit större delen av matbordet till mitt förfogande!). Att det varit regn ett par dagar har nog också hjälpt till med att jag fått lite pysslat...

Jag har haft tankar om att jag skulle ha något griffeltavleliknande i köket att skriva veckans matsedel på, för att ha koll på vad vi ska äta samt vad som behövs veckohandlas. Hittills har inget inköp blivit av och jag har inte tagit tag i det utan matsedeln har varit på en bit papper som suttit på kylskålet. Då mannen helst inte vill veta av en massa papper på kylen har detta inte varit den bästa lösningen.
Nu äntligen har jag gjort mig en tavla för veckans meny! Ramen är i ek och för storlek 18x24 cm.
Väldigt enkelt har jag djort det - lite mönstrat men diskret bakgrundspapper, som jag stämplat lite bård runt. Stansat ut bokstäver och limat fast - då blev det så här:
Med kommande veckas matplanering, som skrives på ramens glasskiva, ser det ut så här:

Blev rätt nöjd och även mannen tyckte att dte var en bra idé.

lördag 23 juli 2011

Kollega blivit pensionär

Ytterligare en dag med regn. Har städat lite, tvättat och fixat lite. Nu slappar jag lite i soffan med datorn i knät och tänkte uppdatera bloggen lite. Redigerat lite kort på alster som blivit gjorda i veckan.

En kollega blev avtackad efter att uppnått pensionen efter ett par decenier på skolan. Men i veckan som gick var det den riktiga dagen. Gjorde ett kort (modell - Joy Fold card) som förhoppningsvis hamnade på deras låda, kanske någon dag sent.
Har faktiskt investerat i några nya stämplat (hos Vilda Stamps och Skogstokiga) som kom väl till pass. Färgkombo i blått och brunt och sparsamt med dekorationer. SÅ här blev det:

När man viker upp färsta flärpen (hålls på plats med hjälp av magneter), visas själva gratulationshälsningen...
Andra flärpen döljer delvis den andra lilla "hälsningen".

Baksidan - min egna stämpel med koppling till de tidigare använda papprena.

fredag 22 juli 2011

Projekt källaren

Jag har nämt det förr... Det känns ibland som om vår renovering har avstannat en del. Mannen har ju fått nytt jobb 8ingen semester i år, men han har ju faktiskt ett jobb!) och jag har inte riktigt kraften/orken att ta tag i allt jag skulle vilja ta tag i. Sen tycker man mpnga gånger att det fungerar ju, så det blir inte lika akut och bråttom med de olika projekten.
Ett projekt är ju källaren. Den var inte så fräsch. Vi ska ha ett badrum kombinerat tvättstuga i det som var den gamla tvättstugan tidigare. Hur det såg ut från allra första början har jag faktiskt inga bra bilder på, men ca 1/4 av rummet upptogs av en bastu vars ventilation var felkonstruerad. (Hade använts sist på 80-talet som bastu, men sedan som vinförvaring bl.a.), en tråkig dusch med plast som vägg och längs en av de gula målade väggarna fanns tvättmaskin, gammal vask med avlastningsyta (allt i metall) med lite trådbackar under. I taket fanns några linor spända från vägg till vägg som om man hängt tvätt fick kryssa mellan för att komma fram till tvätt och vask.
Allt revs ut och de sneda väggarna putsades om, drog om rör och el, värmeslinga i golvet och sedan göt vi nytt golv på det. Gjutningen skedde i slutet av februari och då såg det ut så här i rummet:
Tvättningen skedde i i gamla pannrummet (det är ett projekt för sig och inte kommit så lång förutom att panna och den gamla oljetanken har åkt ut) som även tjänar som förvaringsställe till en del material som ska användas i renoveringen. Så här tråkigt såg det ut var gång jag skulle gå ner och ta hand om tvätten:

När golvet härdat tag mannen tag i det igen och satte kakel och la klinker. Upp med inredningen, flyttade tvättmaskin och torktumlare. Dit med toastol och duschkabin. Då hantverkarna inte hade tid och komma innan semestern har vi ingen el eller vatten, men det fixades provisorisk med lite kabel och slang från pannrummet genom VVS-rören. (syns på bilden nedan). Det är inte färdigt, men just nu ser det ut så här:

Lite blommor i fönstret piffar väl upp lite...?

Lite belysning när det är kväll behövs, så det står ett lysrör vid dörren...

Duschkabinen går i orange för att få in lite färg bland allt de vita och gråa.


Så även om det inte är färdigt, fungerar "tvättstuge-hörnan" och det känns mycket trevligare att gå ner här och fixa med tvätten än vad det var tidigare. Sen att det finns lite avlastningsytor och en vask (tänker på avloppet från vasken) gör att det känns riktigt lyxigt... ;)

Det ska upp lite hyllor, in ett badkar (som jag saknar mitt gamla badkar!!!) och lite mer piff och pyssel, förutom belysning, vatten och el.

Jo detta kommer att bli bra - när det väl blir klart!

torsdag 21 juli 2011

Födelsedagskort i efterskott

I mitt inlägg om "Kalaskort" i söndags skrev jag att jag även hann med ytterligare ett kort till min käre mor som hade fyllt år. Det blev ett Center Strep Card med en delliftning av kortet jag hade gjort till kalaset av gäller vimplarna!!

Från ena sidan
...coh andra sidan...


Regnet bara öser ner idag, så planerna vi hade för eftermiddagen blir lite ändrade - kanske hinner jag med lite mer pyssel - det flesta sakerna ligger fortfarande framme!

tisdag 19 juli 2011

Gröna fingrar?

Jag har vänner som ringer och frågar om en del tips eller råd om trädgårdsskötsel. Något som jag egentligen inte förstår varför, för jag tycker inte att jag vet särskilt mycket.
Tycker att det är rätt roligt att pyssla även med växter och i förra huset hade vi ett ganska stort trädgårdsland med bärbuskar, odlingar av diverse ätbara saker(jordgubbar, smultron, potatis, purjolök, sparris, ärtor, morötter, rädisor, kronärtskocka, jordärtskockor, tomater mm. ) samt olika kryddväxter.
Det är klart att man saknar den gamla trädgården, det är andra sommaren utan den nu...
Förra sommaren var väl mest en trädgårdskatastrof - nu är det meningen att vi ska börja på att göra vid i trädgården till hösten. Vi är inte helt överens om hur vi vill ha det, men det får väl växa fram.

I år har det blivit lite odlat i krukor, kanske en aning sent, men det har hänt lite i alla fall till barnens glädje (och deras mamma). Det har kanske inte pysslats så mycket med växterna, men det blir lite att skörda ändå....
Barnens smultronplantor har tagist över krukan och det finns en hel del bär som bara ska få lite mer sol på sig och mogna:
Blomman för dagen håller sitt löfte - nya blommor varje dag i båda barnens krukor

Skördar sockerärtor varje dag och går och njuter av

Testade även brytsockerärtor och de verkar trivas bra i krukan...

Sent om sider blev det lite kryddväxter inköpta (2 sorters persilja, timjan samt en kinesisk gräslök) De såg inte mycket ut för värden när de fick följa med hem, men de har hämtat sig bra och det som såg ut som en enorm kruka, verkar ha krympt en hel del...

Andra omgången av sallad för i år är på väg.

I förra veckan blev det äntligen av att så rädisor. Dottern sådde och det blev naturligtvis hur bra som helst (mer noga än sin mor...)


Så det var lite av pysslet i trädgården, även om det också går lite på halvfart...

söndag 17 juli 2011

Kalaskort

Idag skulle dottern på kalas. Presenten var inköpt i veckan, men den skulle slås in och så var det det här med kort...
Fram med lite pysselsaker - det var bra längesedan jag hade det framme!!! Återigen ute i sista stund. Kom igång, sen satt jag plötsligt och började sortera stämplar... Helt ofokuserad!
Med dottern över axeln som berättade vilka färger jag skulle måla Edvin i och vilka papper som passade eller inte passade, blev vi klara och hann även med några snabba foto på alsterna innan vi skulle iväg.
Själva kortet - famsidan
Edvin och Grattisskylten är fäst med 3D-kuddar, men det framgår inte så bra av fotografiet.
och insidan.
Tog till ett trix - plockade inte undan efter mig när jag kom hem, utan hann få till ett till kort (försenat födelsedagskort till barnens mormor dit vi skulle ikväll...). Återkommer till det vid tillfälle.
Tänkt att jag skulle fortsätta sortera lite bland stämplarna och hoppas även att man kanske kan få lite tid (och ork) att skapa lite kort som jag ligger lite efter med...

Hoppas ni har det skönt i sommarvädret (ömsom sol och ömsom regn - man behöver ju båda, även om jag tycker det är skönast med sol (trots graviditeten) !!)

onsdag 6 juli 2011

Tygprojekt

Jag gillar kuddar i soffan. Dels så piffar det upp lite med färg, men sedan är de användbara när man hänger eller vilar lite i soffan... Framförallt det sista kanske mannen håller med om, även om han brukar påstå att det är för mycket saker i soffan.
Vi hållar fortfarande på med att packa upp och packa om lite av sakerna som vi packade ner för drygt 1,5 - 2 år sedan då vi började packa för flytt. Nu har jag hittat en del av de tyger som jag hade lite idéer kring. Påbörjade projekt "sy-nya-kuddfodral-till-kuddarna-jag-äntligen-hittat". Så nu har vi 6 "ny-klädda" kuddar i sofforna.

Närbild

Sen har jag engagerat dottern som fotograf igen för att fotografera magen när det är ungerfär två månader kvar.
Motprestation - att fotografera henne och en massa olika poser och grimaser...söndag 3 juli 2011

Brandmansgrattis

Så mycket man skulle vilja fylla sin tid med, förutom att bara vara...
Har en hel del projekt på gång, en massa idéer och inte alltid så mycket ork. Gårdagen ägnades en hel del tid åt att toka av väggar och inredning i blivande tvättstugan/badrummet. Äntligen är det färdigkaklat och mannen har satt in inredningen vi ska ha. Vatten och el är dock inte indraget än (semestertider - lär dröja ett tag till). Men jag ville gå över allt och få det rent från dammet.
Då saker och ting tar lite längre tid än vanligt, mycket paus för att orka, så blev jag inte helt färdig. Men under tiden kom man på en massa saker att fixa med där nere för att jag ska få det som jag vill ha det.
Dagen idag har fått ägnas en del åt trädgården. Rensa rabatterna mot gatan - den mest vildvuxna trädgården på gatan...? Samtidigt skulle en del av det byggmaterial som legat i en hörna gås genom. Vad gäller trädgården har både jag och mannen ritat olika förslag på vad vi vill göra och hur vi vill ha det i trädgården. Stämmer inte helt överens, men till hösten är tanken att vi ska sätta igång med trädgårdsprojektet.
Har hunnit med lite papperspyssel också. Även här finns en massa projekt som jag skulle vilja göra, men som inte riktigt kommit så långt som jag skulle vilja.
Ett gratulationskort till en brandman (släkting) från barnen blev det som lämnades för någon dag sedan. Modell stafflikort med vikning i rött, svart och vitt.
Uppvikt blev det så här
En närbild på hälsningen. Har rullat pappret i hörnen efter att det blivit chalkat på båda sidor. Sedan limmade jag en liten "klutt" för att hålla rullningen på plats.
Hoppas ni inte har drabbats alltför mycket av det oväder som dragit in över landet i helgen. Här nere var vi förskonade, men några mil bort blev det ordentliga översvämningen har man förstått på nyheterna...