måndag 20 december 2010

Julpyntning

Var och köpte granar i helgen, en till oss alla och en liten som vi skulle ha på ovanvåningen. Det visade sigf att det fick bli tvärtom, då den stora granen dåligt fick plats där vi hade tänkt oss.
Så smått börjar det bli mer och mer juligt här hemma.
Den stora julgranen går i guldigt och brunt. Guldiga julgranskulor och bruna nallar tillsammans med ett guldfärgat lite bredare oganzaband.
Där nere står nu den lilla granen som skulle gå i silver, men som barnen tyckte skulle vara fin med lite lila julgranskuler som extra...


När vi var hos Mima´s för snart en månad sedan, var en utmaning att göra vimplar. Äntligen blev det vimplar för mig...
Hade redan tanke på var de skulle vara och med lite jul i tankarna blev det julvimplar till vår murstock i köket, för att punta upp den lite.
Färgerna i grundstommen går i två olika grå nyanser, med vitt på och sedan hjärtan i silver (rött för att markera mellanrummet mellan orden) med röda bokstäver på. Lite dekorationer i form av röd "rosetter" som hålls på plats med stjärnbrads och slutligen tre kvadratiska stenar i mörkrött.
Här har vi hela vimpeln på plats:
Lite närbild på "jul" delen
och den avvikande vimpeln som står för mellanrummet i hälsningen.
Istället för "rosetter" blev dekorationen stjärnor/snöflingor i silver.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att vi var på jakt efter lampor till vår toaletten.
I helgen var vi iväg och kollade lite. Slutade med att vi hade lite lampor med oss hem. Kanske inte den typ av lampor vi hade tänkt oss från början.
Hittade en stålampa som jag blev otroligt förtjust i, så vi köpte två till att ha i sovrummet brevis sängen. När vi kom hem hamnade faktiskt den ena vi soffan istället - mannen använder ändå inte lampa...
Så här ser det ut vid sidan om min sida av sängen nu i alla fall:
EN lampa till toa blev det också
Inte alls bling som jag hade i åttanke, men jag gillar denna jätte mycket och det blev ett trevligt ljus med den...

Då ska vi se om det blir lite julgodis gjort ikväll.
Kanske även lite julkort...

1 kommentar:

  1. Åh vad fint det blev med vimpeln. Måste testa att göra en sådan själv någon gång. Smart att hänga den på murstocken. Jätte fina granar.

    Ha en riktigt skön jul!

    //Jenny/e.j.m

    SvaraRadera