lördag 25 februari 2012

Det var ljust...

Igår var det begravning för mormor. Hon hade en önskan om att det inte skulle vara en massa blommor vid kistan, utan istället skulle det vara mycket ljus. Vi i släkten bestämde oss för att vi skulle ha vars ett ljus.
Mormor var en person som älskade naturen och växter, följde årstiderna, hade egen trädgård samt två kolonilotter som hon skötte och odlade blommor, grönsaker, frukter och bär bland annat.
Jag fick genast en idé om att vi skulle ha våra namn på ljusen. De är fyra syskon med familjer - en för var årstid. Så det inhandlades band som symboliserade årstiderna och så gjorde jag namn på alla ljusen med tillhörande band, beroende på vilket syskon man är närmast släkt med... Är ni med på vad jag menar?
Dessa ljus placerades brevid kistan och vid kortänden fanns de ljus från lite mer avlägsna släktningar och vänner.
Det blev en fin begravning - som var väldigt ljus...

Här är de olika grupperna av ljus som jag gjorde med tillhörande tag med ett par ord på vägen...
VINTER VÅR SOMMAR HÖST

TILLÄGG: Jag har skrivit namnen förhand på silkespapper och sedan gått till väga som när man stämplar på ljus. Ni hittar en tutorial på det här . Det kändes väldigt personligt med namnen på ljusen...
5 kommentarer:

 1. Vilken underbar ide att göra så. Jättefina ljus. Tror din mormor gillade dom från himmelen.
  Många kramar

  SvaraRadera
 2. Fin stämpel du stämplat på dem med. Mycket fint att göra så här, måste varit känslosamt för dig när du satt och stämplade alla dessa ljus.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint med ljus på en begravning. Låter så vackert!

  SvaraRadera
 4. Mycket vackert och så fint att sätta massor med ljus med namn på.

  SvaraRadera