torsdag 9 februari 2012

Små framsteg

Vi håller ju på att renovera vårt hus. Nu är det drygt 2 år sedan vi köpte huset (mitt barndomshem). De första 7 månaderna bodde vi i en liten lägenhet på 25 kvm medan vi rev ut det mesta ur huset och ersatte vatten, avlopp, el och värmesystem. Flyttade några väggar, öppnade upp på något ställe osv. Här är fullt beboligt nu, men vi håller på med källaren för tillfället (i etapper) samt att vi har gjort om dräneringen kring huset och ska när det blir vår fortsätta i trädgården. Sen är det vinden som vi ska inreda... Förutom de större projekten är det mindre saker som ska göras klart. Nu efter nyår fick vi gjort ytterligare i trappan...
Trappan när vi började dra med den - en grönfläckig plastmatta med grå "halkskydd" längst ut (borttagna när denna bild togs)
Sen slet vi med att få bort plastmattan som var ordenligt limmad och efter det var det till att slipa bort limmet som satt kvar:

Vår tanke är att trappan ska vara grå, så efter några strukningar såg den riktigt trevlig ut:
Med en man som sysslar med belysning bl.a. så var det ju självklart att vi skulle ha belysning i trappen. Det blev riktigt trevligt, dock är det svårt att fotografera så det kommer till sin rätt:
Och lite efter nyår fick vi upp handledarnan som är i metall.

Det var lite uppdatering på renoveringen.

Igår var jag och Liten på pysselträff med tjejerna. Som vaniligt var det hur trevligt som helst,. Fick till och med något gjort!! jag fick även förfrågan på en beskrivning, som jag har som mål att hinna visa här i veckan - ska bara göra den först...

1 kommentar: