torsdag 31 maj 2012

Hurra!!

Scrapfabriken har en majtävling på sin blogg som jag tyckte var kul. (Kolla mer här ). Jag har gått och klurat lite och nu har jag gjort ett kort som jag tänkte skulle vara med i tävlingen. Det skulle vara ett alster,  där "något av följande måste på något sätt finnas på alstret: ballonger, cupcakes, paket, tårtor eller vimplar. Stilpoäng delas ut till den som klämmer in flera av kraven, ett poäng per extra krav, totalt kan man få fyra extra poäng." Det blev ett Tri Fold Pocket Card som blev så här:
Vimplar - check!
Cupcakes - på "bandet" runt kortet - check!
Tårta - check!
Paket (med igelkott i) - Check!
Vimplar, tårta och paket har jag satt på 3-kuddar för att få mer liv och effekter i kortet. Tårtan har jag inte färglagt, utan använt mig av samma papper som själva kortstommen/kortfickan är i, för att det skulle bli samma färger. Jag stämplade med stämpeln på pappret och klippte sedan ut bitarna och limmade på och ihop med en stämplad och utklippt tårta på vitt papper. Tårtfatet är dock i ett annat papper. Ville lyfta fram det lite så det blev lite mer synligt...
Ballonger - jag byggde upp "kortet som skulle vara i fickan, av ballonger och klippte till två moln för att ge det mer stabilitet! - check!! 
 Här är de båda "delarna" till kortet - fickan och själva kortet/tagen med gratulationshälsningen.
 Närbild på ballongerna
 Baksidan på kortet.
Jaja, får väl se hur det går i utmaningen - fick en roligt kort som ska skickas iväg till en som fyller jämt om några dagar...

tisdag 29 maj 2012

Är sommaren slut?

Idag lyser solen med sin frånvaro och det var riktigt kallt när jag körde barnen till förskolan. Det känns nästan som höst helt plötsligt!!
 Vi hade planer på att cykla till förskolan, men det började regna lite och då inser jag att jag inte har någor regnställ till Liten!!
Här hemma händer det en hel del saker i trädgården - får återmomma till det i ett senare inlägg...
 Idag tänkte jag visa lite mer av mina inköp som jag gjorde på semestern och som jag är så nöjd med! Jag gillar verkligen olika förpackningar och samlar gärna på mig dem, i olika former, färger och storlekar. (Det gör dottern också...). Jag hittade lite plåtburkar med motiv från "gammeldags" CornFlakes. Visst är de bedårande!!?
 Sen har jag min lilla drinklåda. Även denna i metall och underbart orange (hollänskt orange!!). Den var bara ett måste. Den kommer säkert att användas en del i sommar...

Nu tänkte jag fortsätta på ett projekt som jag påbörjade i gårkväll. Liten sover och sen är det ju scrappväder!

måndag 28 maj 2012

Liftat mig själv till svärmor

Häromdagen när jag satt och gick genom min bok med beskrivningarna på en massa olika vikningar, hittade jag mallen till ett bokstavskort som jag gjorde för 4 år sedan. Så jag bestämde mig för att lifta mig själv när jag skulle göra kortet till min svärmor... (kortet jag liftat hittar du här i min gamla blogg)

 Då så - sista veckan på maj månad - vad hände??
Otroligt vad snabbt tiden går. Hinner inte med det jag tänkt... Hoppas ni får en bra start på den nya veckan!

söndag 27 maj 2012

Mor, kära mor(mor)

Sista söndagen i maj - morsdag!! Här hemma har det inte firats, men jag och barnen har uppvaktat mormor och farmor med kort och blommor idag. Till min mor - mormor - blev det ett kort med plats för ett presentkort i plast (som ett kredit kort). Detta ljuvliga papper från Inkido fick vara som det var, utan mer dekorationer än bandet som skulle hålla ihop kortet.
 Baksidan
 Utan bandet
 insidan med presentkortet
 Visst är det underbart papper!!?
 Papprena kommer från
Hoppas ni har haft en skön dag idag. Imorgon återkommer jag med kortet som svärmor fick...

fredag 25 maj 2012

Vikprojekt på avslutning

Igår var det pysselträff - avslutning för denna termin! (Jag har tyvärr inte haft möjlighet att vara med på så många av träffarna i år.) Det var högt i taket, mycket snack , glada skratt och så bjöds det på smörgåstårta då det var avslutning. Min namne -  L8 och jag håller lite i dessa träffar (mest L8) bestämde att vi skulle hålla i varsitt vikprojekt. L8 hade valt "Two pocket treat holder". Här är min variant av detta vikprojekt. Blomman mitt på, är en Lolli-pop-blomma som jag gjorde i samma papper (en beskrivning hittar du här ).
 Detaljbilder
 Tagen som jag har i på framsidan. Jag valde att bara ha en liten stämpel på framsidan och har gjort det möjligt att skriva lite på baksidan av samma tag istället. Detta då jag ville ha så mycket att mönsterpappret som möjligt synligt!

Själv påminde jag om hur man gör just Lolli-pop-blomman, sedan hade jag min vikning som jag visade - Swing-card. Jag återkommer med en beskrivning även här i bloggen.
Nu ska dottern och jag pyssla lite innan det är dax att laga lite mat inför fredagsmyset!!

onsdag 23 maj 2012

Liten bok? Nä - choklad!!

Imorgon är det mamma träff, denna gång hos mig, sen är det avslutningsträff för pysselgänget på kvällen. Då ska jag hålla i en liten demonstration/kurs i en kortvikning bla. Jag har inte pysslat något på 14 dagar nu - inget alls!! Här är en som längtar till imorgon!
Tänkte jag skulle visa ett alster som jag gjorde till mammaträffen för 14 dagar sedan, precis innan vi åkte iväg på semester. Mottagaren trodde först det var en bok, men blev glatt överaskad när hon insåg att det var choklad. "Vad bra, då kan jag ha den stående framme utan att mannen äter upp det - han kommer nog också tro att det är en bok..."
Jag utgick från chokladet och vek pappret runt det. Lite flikar att vika in för att hålla chokladet på plats och sedan var det bara till att dekorera det!
 Ha det skönt i solen!!

tisdag 22 maj 2012

Hemma igen!!


Har varit i Nederländerna / Holland i 10 dagar och hälsat på släkt i Venlo. Vi (min familj och mina föräldrar) bilade ner i vår bil och har bott hos Opa (min farfar). Det har varit en del små endagars turer eller så har vi lunkat runt i staden och undersökt en hel del lekplatser... ;)
Det har varit semester från både dator och telefon och mycket familjetid!! Såg dock förra måndagen att inlägget som skulle publiceras i lördags (beskrivningen på kuvertkortet) inte hade blivit publicerat, så därför kom det inte som utlovat...

Nu ska jag försöka sortera dotterns över 700 bilder - hon har fotograferat allt möjligt!! Blir väl så med en kamera i handen på en 6 åring...
Återkommer med lite mer bilder senare från resan.
Här kommer en bild på ett inköp som gjorts - det blev tre stämplar (något i scrapp-väg var nog tvunget att få följa med hem...).
Nu så ska jag väcka Liten, så ska det ätas innan vi ger oss iväg på en liten cykeltur innan vi hämtar de andra två...

lördag 19 maj 2012

Vackra papper


Ibland tycker jag att jag hittar underbart vackra papper, men jag får ingen riktig användning av dem, då de mer lämpar sig för LO´s än kort. Ibland händer det att man skringer på ett kort som är dekorativt i sig att man inte vet riktigt hur man ska använda det eller med vad man kan kombinera det.
Här har jag gjort ett kort med ett papper som är väldigt dekorativt i sig självt. En stämplad slända som jag färglagt och klippt ut tillsammans med en gratulationshälning fick bli det hela...
 Insidan höll jag väldigt enkel, så jag kunde skriva liten längre personlig hälsning.

torsdag 17 maj 2012

Hugo

Norges nationaldag!!!
Tänkte även visa ett kort i firandets anda, som jag skickat till Hugo för han har ju blivit 1 år!!
I blått och grönt fick det bli...

tisdag 15 maj 2012

Beskrivning till Kuvertkortet

Jag utgår från ett kuvert jag tycker är lämpligt. Här har jag valt ett kuvert som passar till 6"x6" kort.
 Här är materialet som jag kommer att använda mig av.
 Jag limmar ihop det som ska vara på utsidan av kuvertet. Ett cardstock och ett mönstrat papper som jag fäst en metallhänge på med rosett samt dubbel fjäril. Det som är till vänster är det som jag vill ska vara fäst på kortet men synas på kuvertet.
 Vänder kuvertet så att jag limmar över öppningen på kuvertet.
 Då blir det så här:
 Då var det de detaljerna som jag vill ska synas på kuvertet, men vara fäst på kortet.
 Jag sätter ut dem där jag vill ha dem.
 Mäter med en linjal ungefär var det är lämpligt att dela kuvertet och det kommer att fästa på kortet.
 Sedan skär jag kuvertet på det avstånd jag mätt ut. (Här blir det 4 cm)
 Då var kuvertet i två delar.
 Här är kortet mellan kuvertets delar
 Jag stoppar in kortet i kuvertets ena del (här valde jag den större delen som blivit, då jag tyckte at det blev bättre...)
 Jag lägger på mina delar som jag vill ha på kortet, som ska synas på kuvertet.
 Markerar på kortet var de ska fästa
 Sätter dit 3D-kuddar på alstert
 och sätter det på plats.
 Nu markerar jag på kuvertet var mina 3D-kuddar har hamnat, för att jag ska kunna skära ut lite för att 3D-kuddarna ska få plats trots att jag vill stänga ihop kuvertet.
 Sedan skär jag ut vid mina markeringar
 ...Men bara i det ena lagret av kuvertet (Jag vill ju att det är helt på framsidan, där jag ska kunna skriva adressen).
 Sedan har jag markerat och skurit ut även på den andra delen.
 Och när jag stoppar i kortet i kuvertet nu så blir det så här!!

Hoppas ni förstod beskrivningen.
Lycka till!!